Paulus vs. Ihnačák

Asi není žádným tajemstvím, že společnost LIDL připravuje nový a zajímavý projekt, jehož hlavními tvářemi budou nejlepší šéfkuchaři České a Slovenské republiky – Roman Paulus versus Marcel Ihnačák.

Víte například, že více než třetině Čechů a Češek chybí při vaření inspirace, vaří jen jednoduchá a tradiční jídla a především – bojí se i jakékoliv improvizace? A jak známo, stereotyp dokáže postupně doslova ubít tvořivého ducha, což je v kuchyni vůbec to nejhorší. Tamní prostředí má totiž hrát barvami a mělo by kuchaře samotného těšit, aby se jeho nadšení přesunulo i k zákazníkům.

Kuchyně znamená radost, pohodu a uvolnění hlavně pro pány, příslušnice něžného pohlaví mají vaření za nepříjemnou rutinu, která je spíše nutným zlem. Snad právě i tento zažitý stereotyp by měl tento projekt alespoň do jisté míry změnit...

Podívejte se na fotogalerii kuchyní a inspirujte se, až budete vybírat novou.

A v čem vlastně kampaň LIDLu spočívá? Půjde o televizní a rádiové spoty, spoustu informací pak přinese i internet (a to hlavně prostřednictvím sociálních sítí, projekt bude mít samozřejmě i své vlastní webové stránky).

Podobně jako v některých různých televizních show, půjde i zde o ryze česko-slovenský souboj, pochopitelně ve zcela přátelském duchu, nejde totiž o hokejový světový šampionát. Diváci zde najdou nejen tradiční "sportovní" napětí, ale i zajímavou inspiraci v podobě receptů špičkových šéfkuchařů obou našich zemí.

Soutěž Paulus vs. Ihnačák má poměrně jednoduchá pravidla, oba aktéři si budou muset poradit s omezeným a předem daným počtem surovin, ze kterých budou muset připravit pokud možno kulinářskou specialitu. Speciality najdete v akčním letáku a každý týden se budete moci těšit na nový recept, z nichž alespoň některé si můžete snadno vyzkoušet sami v pohodlí domova. Tedy pokud kuchyni neberete jako za místnost, které je lepší se dlouhodobě spíš vyhýbat. Ale v takovém případě byste se při čtení nedostali až sem, že?

Pojďme si nyní představit oba soutěžící, kterými jsou za Českou republiku Roman Paulus a za Slovensko Marcel Ihnačák.

Roman Paulus

Roman Paulus má za sebou bohatou praxi v několika evropských lokalitách. Jeho kariéra začala v Rakousku, koncem devadesátých let si zkusil angažmá v londýnském hotelu Savoy a po návratu do vlasti v roce 2002 začal pracovat v Praze, ve světoznámém hotelu Hilton. V současnosti je šéfkuchařem hotelu Alcron, čímž se vlastně splnil jeho největší dětský sen.

Jak sám Roman říká, západní kuchařská škola mu v devadesátých letech dala opravdu hodně. Zkušenosti, profesionální přístup a spoustu praktických znalostí mohl zužitkovat už v době, kdy byla v tuzemsku současná prvotřídní gastronomie doslova v plenkách.

Roman je mimo jiné držitelem prestižního titulu Kuchař roku 2009-2010, Alcron pak získal pod jeho vedením dvakrát Michelinskou hvězdu (2012, 2013). Lepší doporučení do této soutěže asi už ani neexistuje...

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák by určitě mohl ztvárnit hlavní roli v jednom nejmenovaném filmu. Obsluhoval totiž Seana Conneryho nebo Karla Gotta, vařil dokonce i pro nejvyšší představitele států Visegrádské čtyřky. Tento proslulý šéfkuchař je autorem několika velice populárních publikací o gastronomii, na jedné ze slovenských televizních stanic má dokonce svůj vlastní pořad. Stejně jako Roman si zkusil práci v Londýně, konkrétně v proslulé restauraci Pied-á-Terre, dostalo se mu dokonce té cti nějakou dobu spolupracovat se světoznámým kuchařem Jamiem Oliverem.

Co dodat na závěr? Půjde určitě o velmi vyrovnaný souboj, v němž budou rozhodovat jen drobnosti. Tak se určitě nezapomeňte dívat na kuchyni Lidlu, jak dopadne souboj Paulus versus Ihnačák. Pokud nechete přijít o žádné recepty, nechte si zasílat nový leták Lidlu e-mailem ...





Letáky z kuchyně Lidlu:


XXl týden a alpské speciality 25.09. - 01.10.2017

XXl týden a alpské speciality 25.09. - 01.10.2017

Platný: 25.09. - 01.10.2017

Sdílejte tento leták na Facebooku

(nabídka pro následující týden)

XXL týden 18.09. - 24.09.2017

XXL týden 18.09. - 24.09.2017

Platný: 18.09. - 24.09.2017

Sdílejte tento leták na Facebooku

(tento týden)

Katalog vín 01.01. - 24.09.2017

Katalog vín 01.01. - 24.09.2017

Platný: 01.01. - 24.09.2017

Sdílejte tento leták na Facebooku

(tento týden)

Katalog vín 01.01. - 23.09.2017

Katalog vín 01.01. - 23.09.2017

Platný: 01.01. - 23.09.2017

Sdílejte tento leták na Facebooku

(již neplatná nabídka)



Roman Paulus a Marcel Ihnačák v médiích


Okresní soutěž: Polevsko si odvezlo z Novin pouze bod - Českolipský deník

Roman Tschervenka za patnáct minut zvýšil na 2:0 a zdálo se být vše jasné. Jenže přišla 36. minuta a sudí Poppr správně vyloučil domácího Vargu za naivní faul, a tak po druhé žluté následovala karta červená. Do druhé půle domácí trenér promíchal ... ... více

TESCOMA slaví! Design centrum má 15 let a 30 světových cen za ... - tn.cz

Mimo jiné i michelinský šéfkuchař Roman Paulus. tescoma. Zdroj: Tescoma. Samotná výstava začala v úterý 5. dubna a potrvá až do neděle 17. dubna (vždy od 11 do 18 hodin). K vidění jsou mezinárodně oceněné výrobky TESCOMY včetně jejich prototypů ... ... více

Pro někoho jsme možná pankáči, ale jedeme vlastní styl, říká ... - Lidovky.cz

... přísné michelinské inspektory však nadchl natolik, že mu prestižní gastronomické ocenění udělili v rekordně krátkém čase (kromě kašpárkova Fieldu má v Česku michelinskou hvězdu ještě restaurace alcron šéfkuchaře Romana pauluse a La degustation ... ... více

Tradiční Snaha, Tonak i Favorit jsou zase aktivní - Médiář

Kampaň retro týdne bude probíhat skrze televizi, noviny, rádio, online a samozřejmě přes letáky Lidlu, její tváří budou již tradičně kuchaři Roman Paulus a Marcel Ihnančák. Na návrat k retru nově vsadilo i Nestlé na obalech oblíbeného Granka. ... více

Lidl opět nabídne retro týden, objeví se "dobové" chipsy nebo prací ... - MaM.cz

... nebo prací prášek Merkur," sdělila Kateřina Jašková, PR Specialist Lidlu ČR. reklama. Retro týden bude podpořen tématicky zaměřeným letákem a reklamou, ve které se objeví opět kuchaři Roman Paulus a Marcel Ihnačák. Retro týden opět v Lidlu. Galerie.a další » ... více

PR gurmánského festivalu zajistí Allmedia4u - Médiář

V jeho programu by se měli představit mimo jiné kuchař a průvodce televizními pořady Zdeněk Pohlreich, slovenský kuchař Marcel Ihnačák, protagonista televizní soutěže MasterChef Jiří Štift, šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron Roman Paulus nebo ... ... více

Česko má třetí michelinskou hvězdu, získala ji pražská restaurace ... - Hospodářské noviny

Dosud michelinské ocenění obhajovaly pouze dvě české restaurace: Alcron šéfkuchaře Romana Pauluse a La Degustation Bohême Bourgeoise v čele s Oldřichem Sahajdákem. Nově se "gastronomickým Oscarem" pyšní i restaurace Field. Legendární ...a další » ... více

Třetí michelinská hvězda pro Prahu. Zaúřadoval Field - Novinky.cz

Roman Paulus a Oldřich Sahajdák potvrdili, že umí a štempl kvality od Michelinu mají ve svém držení i nadále. Jedna hvězda označuje velice dobrou restauraci ve své kategorii, dvě hvězdy výtečnou kuchyni, která stojí za návštěvu, a tři hvězdy výjimečnou ... ... více

Gastronomický úspěch pro Česko. Praha získala třetí hvězdu od ... - Aktuálně.cz

Alcron a La Degustation si i letos udržely michelinskou hvězdu, do gastronomického průvodce nově přibyla třetí hvězda, kterou získala restaurace Field. Ocenění Bib Gourmand pro cenově dostupnější podniky obdržela hospoda Maso a kobliha, prestižní ...a další » ... více

Přesnídávková klasika - Hospodářské noviny

Stejně to vidí i držitel druhé michelinské hvězdy Roman Paulus, který navíc tvrdí, že je hlavně "polívkovej", což dává jeho doporučení o to větší váhu. Mezi své favority řadí vedle bramboračky právě dršťkovou. Zelná polévka, bramboračka a dršťková ... ... více

Roman Paulus: Dobrý kuchař se pozná podle polívky - Centrum News

V Česku milujeme jídlo a vaření. A tak není divu, že se u nás dobří kuchaři těší stejné popularitě, jako známé celebrity. Jedním z nejznámějších šéfkuchařů je i hvězdný Roman Paulus, majitel několika michelinských hvězd a hvězda reklamní kampaně pro ... ... více

K Andělu na polívku? Proč ne? Zahřeje a ještě pomůžete - Nymburský deník

Praha - Další díl charitativního projektu obecně prospěšné společnosti Ergo Aktiv Polívková smršť se rozjede od pondělí 8. února do pátku 12. února na pěší zóně před stanicí metra Anděl. V době od 10 do 18 hodin se tam budou servírovat polévky uvařené ...a další » ... více

Hra o michelinskou hvězdu - Hospodářské noviny

"Úspěšná restaurace s dlouhodobou vizí se chová hezky ke svým hostům, ale i k zaměstnancům," říká šéfkuchař restaurace Alcron Roman Paulus. Podle něj by měl úspěšný podnik samozřejmě oslňovat výborným jídlem a k tomu i pozitivní atmosférou, která k ... ... více

K Andělu na polívku? Proč ne? Zahřeje a ještě pomůžete - Příbramský deník

Praha - Další díl charitativního projektu obecně prospěšné společnosti Ergo Aktiv Polívková smršť se rozjede od pondělí 8. února do pátku 12. února na pěší zóně před stanicí metra Anděl. V době od 10 do 18 hodin se tam budou servírovat polévky uvařené ...a další » ... více

K Andělu na polívku? Proč ne? Zahřeje a ještě pomůžete - Kolínský deník

Praha - Další díl charitativního projektu obecně prospěšné společnosti Ergo Aktiv Polívková smršť se rozjede od pondělí 8. února do pátku 12. února na pěší zóně před stanicí metra Anděl. V době od 10 do 18 hodin se tam budou servírovat polévky uvařené ...a další » ... více

K Andělu na polívku? Proč ne? Zahřeje a ještě pomůžete - Pražský deník

Praha - Další díl charitativního projektu obecně prospěšné společnosti Ergo Aktiv Polívková smršť se rozjede od pondělí 8. února do pátku 12. února na pěší zóně před stanicí metra Anděl. V době od 10 do 18 hodin se tam budou servírovat polévky uvařené ...a další » ... více

Evropská detektivka (in LN) - iLiteratura

První upozorňuje na to, že úvodní (a nejlepší) Larssonův román byl v žánru kriminálního thrilleru inovativní v tom, s jakou vážností a jak detailně se na půdorysu detektivky pokusil zachytit některé obecné jevy, které v současné euroamerické ... ... více

Content marketing pomáhá obchodním řetězcům - MediaGuru

S content marketingovými aktivitami už více než dva roky pracuje řetězec Lidl, pro něhož recepty připravuje český šéfkuchař Roman Paulus a jeho slovenský protějšek Marcel Ihnačák. Dezerty má v rámci Cukrárna Lidl na starosti Markéta Krajčovičová, známá ...a další » ... více

Kuchař nemusí být blbý a chudý! upozorňuje Filip Sajler. Co ... - Český rozhlas

Jeho úkolem je vymýšlet nové věci a starat se, aby vše správně fungovalo, do kuchyně se ale velmi rád vrací. A že se ptáte, čím to je, že takový šéfkuchař, jakým je Filip Sajler, má správnou postavu a není tlustý? „Stále se někde pohybuji, celý den ... ... více

O Vánocích se vrátila sedm let pohřešovaná kočka. Toulala se po ... - iDNES.cz

... technika | Pelhřimov | Země (planeta) | Litoměřice | Zpracování ovoce | Taneční | Příroda | Soutěž zahrádka | Robot | Materiál | Zvířecí poradna | Emanuele Ridi | Litoměřice | Hnojení rostlin | Moja (gorila) | Roman Paulus | Wikipedie | Hudba ...a další » ... více